Szállítás

Szállítás (csomagdíj, megérkezés ideje, területi korlátok)
A Xtrain internetes üzlet a megrendelt termékeket a GLS futárszolgálat www.GLS.hu szolgáltatását igénybe véve küldi ki, kizárólag Magyarország területére.
Figyelem: bizonyos akciókban a Xtrain.hu magára vállalhatja a a szállítási költséget, ezt az akció mindenkori leírása tartalmazza.

A termékeket a GLS futárszolgálat a megrendeléstől számított 1 maximum 3 munkanap alatt teljesíti. A csomagokon nyomonkövetési szám is fel van tüntetve, így a vásárló pontos információhoz juthat a rendelt termék állapotáról telefonon az xtrain.hu csapatától 36203964776-os számon kaphat.
Szállítási árak súly szerint:
0-5 kg                         1700   Ft
5,1 - 10 kg                   2000 Ft
10,1 - 20 kg                2500 Ft

20,1 - 30 kg                3200 Ft
30 - 40 kg                   3500 Ft
40,1 kg felett             4000 FT

A csomagot a futárszolgálat a saját feltételei szerint szállítja ki az általad megadott címre, a mindenkori hivatalos tarifatáblázata alapján (kivéve, amikor az xtrain internetes üzlet a csomagdíjat átvállalja, lásd alább). Amennyiben a kézbesítő a megadott címen a címzettet nem találja, telefonon egyeztett önnel a megadott telefonszámon.

Amennyiben egy rendelés valamelyik munkanapon 10.00 óráig beérkezik hozzánk, akkor azt még aznap, vagy a következő munkanapon feladjuk. Speciális időpontokban, például Karácsonykor a GLS  sem tudja garantálni az általánosan megszokott csomagszállítási időket!

Értelemszerűen, ha a rendelés hétvégén (szombat, vasárnap) érkezik be, vagy pénteken, akkor ez hosszabbíthatja a folyamatot. Az is késedelmet okozhat, ha a rendelés kapcsán további kommunikációra van szükség a xtrain.hu internetes üzlet és a kedves vásárló között (hibás adatok, esetlegesen időközben kifogyó termékek, stb.). A xtrain.hu internetes üzlet árukészlet státusza munkanapokon naponta egyszer, manuálisan kerül frissítésre, így előfordulhat, hogy egy az üzletben megrendelhetőnek látszó és ténylegesen megrendelt tételt valójában nem tudjuk éppen szállítani.

A vásárlástól való elállás joga
A vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőzően a vásárlástól elállni (lásd a Szállítás pontot a csomag feladásának idejéről). Ezt az igényét jelezheti e-mail üzenetben vagy telefonon. Figyelem, az e-mail üzenetek sokszor hosszasan keringenek a szerverek között, a kiszállítás előtti elállás kérelmének figyelembevételéhez a mi levelező programunkba való beérkezés tényleges idejét tudjuk értelemszerűen elfogadni és nem a levél feladásáét!

Természetesen kiszállítás előtti elállásnak minősül az is, ha a megrendelt terméket nem tudjuk valójában éppen szállítani és annak érkezése ésszerűtlenül hosszú időt venne igénybe. Ekkor is foganatosítható az elállás joga, illetve a rendelés módosítása kérhető. A kiszállítást megelőző elállás esetben a vevőt semmilyen költségviselés nem terheli!

A vevő az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ebben az esetben az eladó köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. A vevő viseli az elállási jog ilyetén történő gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket (Például postaköltség. A csomagot a Budapest 1182 Bója utca 28. címre kérjük visszajuttatni).

Az xtrain.hu internetes üzlet kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni (nem a postacsomag, hanem maga a termék tételek egyéni csomagolása értendő ezen). A csomagolás és/vagy a termék sérüléséből adódó költségek a vevőt terhelik.

Az xtrain.hu internetes üzlet követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

Garancia, szavatosság
Az xtrain.hu internetes üzlet az eladott árukra terméktípusoktól függően eltérő, a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Az ettől eltérő szavatossági idő, vagy jótállás, és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 117/1991. (IX.10.) sz. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

Adatvédelem
A vásárlók személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Minden résztvevőnek joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, akár az összes általa megadott információt, kivételt képeznek azok a számla adatok (a számlák tőpéldányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény kötelez.

Az eladó a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak átadja. Az alvállalkozók az eladó által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni.

Figyelmeztetés 
Az xtrain.hu internetes üzletből származó információk és termékek nem szolgálnak semmiféle probléma, vagy betegség diagnosztizálására, illetve gyógyítására! Bármilyen edzés- és táplálkozási-program elkezdése előtt konzultálj orvosoddal, gyógyszerészeddel és edződdel.

Fizetési módok

- Futárnak

- Utalással

UTALÁSSAL -  Rendelés után emailben megadjuk az utalási adatainkat. A számlát ügyfelünk átvételkor kapja kézhez.

FUTÁRNAK - Az xtrain.hu internetes üzlet a megrendelt termékeket a GLS- a hozzá kapcsolódó utánvét szolgáltatás igénybe vételével küldi ki, csakis Magyarország területére. Ez azt jelenti, hogy előre nem kell semmit fizetned és csak a futár által kiszállított, és átvett csomag kézhezvételekor kell fizetni a GLS képviselőjének. Jelenleg ez az egyfajta szállítási és fizetési mód tartozik a szolgáltatásaink közé, bankkártyás vásárlásra nincs egyelőre lehetőség.