Hogyan válaszd ki a neked megfelelő Boxkesztyűt? Segítek!

Nagy a választék mint mindenben, különböző stílusú és súlyú boxkesztyűket fogsz találni széles árskálán rengeteg márkában. Több száz lehetőség? Melyiket válaszd? Segítek!

Ebben az útmutatóban megtudhatod!

 

Hogyan válaszd ki a megfelelő méretűt?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő típust?

Bőr vagy műbőr?

Hogyan válaszd ki a megfelelő méretűt?

A kesztyűket unciában méretezik a leggyakoribb méretek.: 8 oz, 10 oz, 12 oz, 14 oz és 16 oz. Nincsenek páratlan méretűek (9 oz, 11 oz, 13 oz, és így tovább). Oz a kesztyűk súlyát jelzik nem pedig a méreteiket.

A Kesztyű súlyát azért fontos figyelembe vennünk a választásunknál,  mert például nagyobb  unciájú kesztyű jobban kipárnázott, így nagyobb védelmet biztosít a kezedenek. Ez jobb, ha ebben ütöd a boxzsákot, pajzsokat és egyéb edző eszközöket. A másik ami miatt nagyobb méretű kesztyűt szoktak használni, hogy ha nagyobb súlyú kesztyűben edzenek, értelemszerűen a nagyobb súly nagyobb terhelést is jelent,  így gyorsabbak és erősebbek lesznek a versenyen egy kisebb kesztyűben.

Versenyeken 8oz és 10oz kesztyűket használnak.

A kesztyűt mindig bandázsban próbáljuk fel, kényelmesnek kell lennie. Nem szoríthat, nem vághatja a kezünket, de nem is szabad lötyögnie.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő típust?

Hogy ne pazarold a pénzed, tudni kell, hogy milyen kesztyű-típusra van szükséged. Nézzük milyen kesztyű típusok vannak!

1.Zsákoló kesztyűk

A zsákoló kesztyűk a kezedet védik és nem pedig azt amit ütsz. Ezeket használják zsákolázshoz.  Nem tartják annyira a csuklót  mint egy normál boxkesztyű,  így erősödik is.

Kétféle Zsákoló Kesztyű van:  A klasszikus, régi zsákoló kesztyű,  és  a modern zsákoló kesztyű.

A különbség a kettő között a párnázottság és a kialakítás. A klasszikus zsákütő kesztyűket nagyon  nem ajánljuk. Ezeknek kialakításuk és egyszerű szivacs bélésük megsem közelítik egy modern zsákoló kesztyűét. A klasszikus régi fajta azért olyan elterjedt nálunk, mert ennek könnyen megoldható hazánkban a gyártása, kisiparilag nagyon egyszerű konsctrukció, nincs hozzá szükség komoly gépekre..stb. A modern zsákoló kesztyűk már jobban tartják a csuklót és a párnázottságuk is sokkal korszerűbb. A zsákoló kesztyűt mint a nevében is benne van, zsákoláshoz, pajzs munkához vannak kitalálva. Ha nem küzdesz partnerrel akkor neked egy ilyenre van szükséged.

Normál küzdősport edzéshez

Konzultálj az edződdel mindenképp, ő mit ajánl neked!

Boksz, K1, Thai Box, Kickbox edzésekre normál boxkesztyűre lesz szükséged. A következő méretekből kell majd kiválasztanod a neked megfelelő súlyút

8 oz, 10 oz, 12 oz, 14 oz és 16 oz.

Kevert harcművészetekhez (MMA)

Az úgy nevezett „Buffla” ujjatlan kesztyű szükséges az edzésekhez. Ezek jól kipárnázott, erős csuklótartású kesztyűk, szemben a profi MMA kesztyűkkel, amiket versenyeken használnak. Ezeken minimális párnázottsága van.

Bőr vagy műbőr?

A bőr magasabb minőségű és tartósabb mint a műbőr, így midenkinek a pénztárcája és a kesztyű használatának rendszeressége fogja eldönteni, hogy milyet választ. Ha sokat fogod használni és megteheted, mindenképp a bőrből készült kesztyűket ajánljuk.

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Du musst angemeldet sein um hier zu kommentieren