NEM TUDOD MILYEN BOXZSÁKOT VÁLASZ? SEGÍTÜNK!

Boxzsák használat, vásárlás!

 

Unod, hogy a terem nyitva tartásához és a többi emberhez kell igazodnod? Végre szeretnél akkor és addig edzeni, amikor és ahogy Te akarod? Erre nyújt megoldást egy saját boxzsák! A webáruházunkban több méretből és fajtából válogathatsz céljaidnak megfelelően. Nálunk biztosan megtalálod az igazit!

 

Rögtön az elején szeretnék megcáfolni egy, a súllyal kapcsolatosan kialakult tévhitet, amely szerint a zsák súlyának, a használó testsúlya felével kell megegyeznie. Ez több oldalról is megcáfolható. Tökéletes példa lehet erre Mike Tyson, aki többek között egy 100 cm magas és 30 kg nehéz boxzsákkal edz. (Videó itt: https://www.youtube.com/watch?v=zX3J26JrLAs) Ez messze nem az ő testsúlyának a fele, mégis eredményes volt!

Az első és legfontosabb, hogy milyen célra fogjuk használni az adott boxzsákot, ez ugyanis nagyban befolyásolja a választást. Csupán kardió edzésre vagy kiegészítjük vele a küzdősport edzést?

Több boxoló, thai-boxoló, MMA és különböző küzdősportot űző sportoló használ a testsúlya felénél kisebb súlyú zsákokat, mivel azok jól kilengenek, ezzel az ellenfél mozgását imitálva, így fejlődnek a reflexek és a pontosság is. A nagyobb és nehezebb zsákok olyan ütésekhez ajánlottak, amelyeknél az erő és ütőerő növelése a cél, nem pedig a pontosság. Ütéshez és rúgáshoz megfelel a 120 cm feletti zsák, de az ez alatti méretek már csak ütésre ajánlottak inkább. A 120 cm-es zsákméret elég univerzális, ha esetleg még nincs konkrét cél, akkor ez a legmegfelelőbb, mert mindenkinek ajánlható. Ennek a súlya 45-50 kg körül mozog, ami ki is leng, de nem annyira, mint a kisebbek és ezzel kiválóan lehet ütéseket és rúgásokat még egyaránt gyakorolni. A nagyobbakkal, 140-160-180 cm-es kialakításúakkal, súlyuknál fogva már az úgynevezett „low kick” azaz alacsony rúgás is kivitelezhető, ami ismételten felveti a kérdést, mire szeretnénk használni a boxzsákunkat.

Szerencsére nem csak henger alakban gondolkodhatunk, ami a felütésekhez, horgokhoz nem a legalkalmasabb, ezért már vehetünk külön felütő zsákot is, ami gömb alakú ezért a legkedvezőbb ezekhez az ütésekhez. Fejlődés szempontjából kiváló választás lehet!

Ha nem tudunk dönteni a hagyományos henger vagy az újnak számító gömb alak között, akkor erre nyújt megoldást a test alakú zsák, amely átmenetet képez a kettő között. Elkülöníthető rajta a fej és a test, ezzel is növelve a pontosságot és a koncentrációt, alkalmazhatjuk rajta a pontosabb fej- és testrúgásokat.

A következő fontos szempont, az anyag. A piacon 4 féle anyagból készült boxzsákkal találkozhatunk. Az első a bőr. Mint minden bőrből készült tárgy előnye lehet az örök tartósság, de ehhez jó mélyre kell nyúlni a pénztárcánkban, ami nem a legmegfelelőbb választás, ha még nincs konkrét célunk vagy csupán csak a saját magunk örömére és fejlesztésére szeretnénk vásárolni. A hobbi szintű sportolóknak nem ajánlott egy ilyen kaliberű beruházás, ha meggondolnánk magunkat, szívfájdalmak között, sokkal kevesebbért tudnánk megválni tőle.

Ennek a megtévesztő másolata a műbőr, ami bár külsőre nem sokban különbözik tőle, a minősége már annál inkább: Gyorsan kopik és könnyedén szakad, az ára ehhez képest pedig irreális.

A vászon egy olcsó, de annál rosszabb kivitelezés, ugyanis a kopás mellett még az ütőkesztyűt is koptatja, valamint a tisztítása borzasztóan nehéz, tehát nem a legjobb megoldás.

Ezért ajánljuk a PVC ponyvából készült termékeinket, amiben mi hiszünk, ugyanis azon kívül, hogy a kopása lassabb és az ár-érték aránya a legideálisabb, még a modern eljárásnak köszönhetően a sűrűn szőtt ponyva kiváló minőségű, rugalmas PVC bevonatot is kap, így egy igen időtálló és komfortos boxzsákot alkot, amit tovább fokoznak az erősített varrások, és ha ez nem lenne elég, még visszavásárlási garanciát is vállalunk termékeinkre!

Nincs még hozzászólás

Szólj hozzá

Du musst angemeldet sein um hier zu kommentieren