Miért van szükséged egy jó edzéstervre!

A súlymellény egy nagyszerű eszköz de ahhoz, hogy komoly eredményeket tudjál felmutatni egy jól megtervezett edzéstervre lesz szükséged! A tapasztalatom az, hogy a vásárlás után mindig óriási a lendület de ez nagyon hamar alább szokott hagyni ugyanúgy mint a legtöbb otthoni fitness eszköz esetében! Ugye te is láttál már szoba biciklit vagy futó padot ami szoba inasként funkcionál? 😀 Én már számtalanszor , ugyan így súlyzókészletet, boxzsákot és súlymellényt is!

Ennek a legfőbb oka a sikertelenség. Általában napi szinten kútfőből kitalálják maguknak az edzéstervet vagy egyszerűen csak csinálják ami jól esik! Ezért a legtöbben pár hét után elbuknak! Többek között azért mert nincs tapasztalatuk az edzéstervezésben. Tudomásul kell venni, hogy ez egy külön szakma! Van pár ember aki megszereli a kocsiját és levágja a saját a haját, varr magának ruhákat ami közben teljesen más a szakmája de ahhoz, hogy ezeket a megfelelő minőségben megtudja magának csinálni előtte időt kellet a tanulására fordítania vagy közben a tapasztalásra! Ha érdekel az edzéselmélet-programozás-anatómia..stb akkor rengeteg információt/képzést fogsz találni,vesd bele magad szentelj rá egy pár évet és te is megtudsz majd írni egy jó programot! Ha azonban nem szeretnél kitanulni egy új szakmát hanem eredményeket akarsz akkor rá kell szánni azt a pár ezer forintot, hogy valaki olyan írja meg neked aki már végig járta ezt az utat, ismeri a buktatókat és ellát a sikerhez szükséges jó tanácsokkal!

 

A kezdet így sem lesz könnyű! Kitartás és akarat erő kell majd. De a jó hír, hogy pár hét után amint látod magadon a fejlődést és érzed, hogy ezért bizony megéri dolgozni már is sokkal könnyebb lesz és örömmel vágsz majd bele az edzésekbe ! Így fog szép lassan a mozgás a mindennapjaid részé válni és sikerélményt adni!

Tehát az összevissza kapkodás közel sem lesz olyan hatékony mintha egy profi edzéstervre bíznád a fejlődésed! A megfelelő táplálkozásnak és pihenésnek is kiemelkedő szerepe lesz. Az edzésterveimben ezekben a témákban is számos már tesztelt működő tanácsot olvashatsz.

Írta: Hostyánszki Krisztián