Miért van szükséged egy jó edzéstervre?

A súlymellény egy nagyszerű eszköz, de..

Ahhoz, hogy komoly eredményeket tudjál felmutatni egy jól megtervezett edzéstervre lesz szükséged! A tapasztalatom az, hogy a vásárlás után mindig óriási a lendület, de ez nagyon hamar alább szokott hagyni. Ugyanúgy mint a legtöbb otthoni fitness eszköz esetében. Te is láttál már szobabiciklit vagy futópadot ami szobainasként funkcionál?! 😀 Én már számtalanszor, és ugyanígy súlyzókészletet, boxzsákot és súlymellényt is!

A sikertelenség...

És az ebből fakadó motiválatlanság a legfőbb oka a számtalan parlagon heverő otthoni fitnesz eszköznek! Az emberek általában napi szinten kútfőből találják ki maguknak az edzéstervet. Egyszerűen csak csinálják ami jól esik, ezért a legtöbben pár hét után elbuknak! Többek között azért, mert nincs tapasztalatuk az edzéstervezésben. Tudomásul kell venni, hogy ez egy külön szakma! Van pár ember aki megszereli a kocsiját és levágja a saját a haját, varr magának ruhákat miközben teljesen más a szakmája. De ahhoz, hogy ezeket a megfelelő minőségben megtudja magának csinálni előtte időt kellet fordítania a tanulására vagy tapasztalat szerzésre. Ha érdekel az edzéselmélet-programozás-anatómia..stb akkor rengeteg információt/képzést fogsz találni,vesd bele magad szentelj rá egy pár évet és te is megtudsz majd írni egy jó programot. Ha azonban nem szeretnél kitanulni egy új szakmát, hanem eredményeket akarsz, akkor rá kell szánni azt a pár ezer forintot, hogy valaki olyan írja meg neked, aki már végig járta ezt az utat, ismeri a buktatókat és ellát a sikerhez szükséges jó tanácsokkal!

A kezdet..

Így sem lesz könnyű! Kitartás és akarat erő kell majd. De a jó hír, hogy pár hét után amint látod magadon a fejlődést már sokkal könnyebb lesz és örömmel fogsz belevágni az edzésekbe. Így fog szép lassan a mozgás a mindennapjaid részévé válni és sikerélményt adni.

Tehát az össze-vissza edzés közel sem lesz olyan hatékony, mintha egy jó edzéstervre bíznád a fejlődésedet! Az eredményeid alakulásában kiemelkedő szerepe lesz még a táplálkozásnak és pihenésnek is, ezért az edzésterveimben számos, már tesztelt praktikát és tanácsot is megosztok veled ezekben a témákban.

Írta: Hostyánszki Krisztián