Skip to content

ÁSZF

Általános szerződési feltételek

Eladó adatai:

Eladó adatai:

Név: Hostyánszki Krisztián Egyéni Vállalkozó (kisadózó)

Székhely: 1182 Budapest Bója utca 28

Visszaküldési cím: 1182 Budapest Bója utca 28

Egyéni vállalkozói szám: 34266890

Elektronikus levelezési cím: [email protected]

Adószám: 66357265-1-43

Telefonszám: +36 20 3964776

A szerződés a felhasználó és a Hostyánszki Krisztián EV. mint eladó között jön létre. A vásárlással a felhasználó elfogadja az általános szerződési feltételeket, így a jogviszony az abban foglaltaknak megfelelően létrejön

 

1. Bevezetés

Az alábbi Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban ÁSZF) a https://xtrain.hu honlapon  történő megrendelés esetén érvényes, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001.évi CVIII. törvény 5. § (1) bekezdése szerinti általános szerződési feltételeknek minősülnek, továbbá tartalmazzák a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet rendelkezéseinek megfelelő tájékoztatást.

2. A szerződés tárgya:

2.1 A szerződés tárgya Hostyánszki Krisztián EV által gyártott, forgalmazott termék adás-vétele, távollevők között kötött szerződés alapján. Hostyánszki Krisztián EV. a megrendelés regisztrálása után kiszállítja a felhasználó által megrendelt árut vagy banki átutalásos vagy készpénzes utánvétes fizetés ellenében. Amennyiben Hostyánszki Krisztián EV-nek a megrendelés visszaigazolása után jut tudomására, hogy ajánlattételkor, tévesen jelölte meg a megrendelt termék árát vagy a terméket készlethiány miatt nem tudja leszállítani, haladéktalanul tájékoztatja a felhasználót erről.  A felhasználó ezután a megváltozott feltételek mellett megerősítheti vételi szándékát, illetve elállhat az adásvételtől. Egyéb esetekben, a vevő jogszerű elállása kivételével a Hostyánszki Krisztián EV. jogosult elállni a szerződéstől.

2.2 Szolgáltatás igénybevételére a felhasználó kizárólag akkor jogosult, illetve felhasználói fiókot akkor hozhat létre, ha:

  • természetes személy elmúlt 18 éves és cselekvőképessége nem korlátozott; vagy
  • 14. életévét betöltött kiskorú és a szolgáltatás használata során kizárólag a saját, munkával szerzett keresményének erejéig rendelkezik.
  • jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdálkodó szervezet nevében jár el és a felhasználó szavatolja, hogy jogosult az adott szervezet képviseletére.
  • A természetes és jogi személyek saját nevükben, valós adatok, illetve elérhetőségek megadásával adhatnak le megrendelést, vagy regisztrálhatnak.

3. Regisztráció

3.1 A vásárlás feltétele a regisztráció. Felhasználó lehet minden, korlátlanul cselekvőképes, természetes és jogi személy, aki vagy amely szabályosan regisztrál, illetőleg a megrendelés előtt elfogadja az Xtrain.hu- weboldalra vonatkozó, mindenkor hatályos ÁSZF-et. A mindenkor hatályos ÁSZF elfogadását jelenti a regisztrálás, illetve a regisztrálás után végzett bármely cselekmény, amely a az Xtrain.hu- weboldalon való részvételt jelenti. A mindenkor hatályos ÁSZF elfogadását jelenti az is, amennyiben a felhasználó regisztrálás nélkül, a megfelelő adatok megadásával terméket rendel meg, a megrendelés előtt elfogadja az ÁSZF-et. Regisztrálni, a „Regisztráció” menüpont segítségével lehet. Az xtrain.hu weboldal adminisztrációja ellenőrzi a felhasználó regisztrációját, és hiányos vagy hiteltelen adatok esetén visszautasítja azt. Az Xtrain.hu oldalon valós kereskedelmi ügyletek folynak, így a tagság feltétele minden kötelező rovat valósághű kitöltése. Az adatok arra szolgálnak, hogy létrejött vásárlás esetén, a felhasználó azonosítható legyen a másik fél számára.

3.2 Felhasználó köteles valós adatokat megadni a megrendelés leadása során. Amennyiben elvégezte a regisztrációt, és adataiban bármilyen változás történik, köteles fiókjában azt rögzíteni. Egy felhasználó kizárólag csak egy felhasználói fiókkal rendelkezhet. Ha Hostyánszki Krisztián EV. azt észleli, hogy egy felhasználó több fiókot is fenntart, jogosult azokat felfüggeszteni. Ha Hostyánszki Krisztán EV. tudomására jut, hogy egy felhasználó nem valós adatokkal regisztrál, vagy feltételezhető, hogy két vagy több fiókot ugyanazon személy regisztrált vagy használ, az adott fiók használatát felfüggeszti. A felhasználó köteles pontos és valós elérhetőségeket (teljes név, cím, telefonszám, e-mailt cím) szerepeltetnie adatai között. Amennyiben Hostyánszki Krisztián EV tudomására jut, hogy ezek az adatok nem valósak, a felhasználó ezen adatok alapján nem elérhető, akkor a Hostyánszki Krisztián EV. jogosult a felhasználó hozzáférését korlátozni.

4. Megrendelés

4.1 Felhasználó regisztrációval vagy regisztráció nélkül adhat le megrendelést. A mindenkor hatályos ÁSZF elfogadása kötelező.

A megrendelés során felhasználó a szállítási mód kiválasztásával megrendelheti a kiszállítást is. A megrendelésről Hostyánszki Krisztián EV. automata visszaigazolást küld a megrendelés során megadott emailcímre. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a felhasználó által a megrendelés elküldése során megadott adatokat, a rendelési adatok, a megrendelt termék adatait, a rendelés sorszámát valamint ezen felül a felhasználó rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit, a választott fizetési és szállítási módot.

4.2. Adatbeviteli hibák kijavítása: a megrendelés leadása előtt a „Pénztár” nevű oldalon belül a felhasználó az alábbi adatokat látja: számlázási adatok, szállítási adatok, szállítási mód, fizetési mód végül a „Rendelés véglegesítése” cím alatt a termék(ek) árát, és a szállítási költséget. A „Pénztár” oldalon belül a felhasználó bármikor vissza tud lépni, ha módosítani vagy javítani szeretné a megadott adatokat. A rendelés leadását követően emailben vagy telefonon módosíthatók a rendeléssel kapcsolatos adatok. Személyes adatait regisztráció és belépés után a „Fiókom” menüben módosíthatja.

4.3 Felhasználó tudomásul veszi, hogy ha a megrendelt termékkel egyidejűleg a termék kiszállítását is megrendeli, annak költségét a felhasználó köteles kiegyenlíteni. A kiszállítás pontos költségéről Hostyánszki Krisztián EV. a felhasználót a megrendelést megelőzően tájékoztatja, és a megrendeléssel egyidejűleg a Felhasználó tudomásul veszi, hogy a termék árán kívül köteles a kiszállítás díját is megfizetni. Az általános kiszállítási díjakról a felhasználó a „Szállítási és fizetés” menüpont alatt előzetesen is tájékozódhat. A szállítás költségét a „Pénztár” menüpont, a kosár összesített összege, és a számla is tartalmazza.

4.4 A létrejött szerződés írásbeli szerződésnek minősül. A szerződés létrejöttét az elektronikusan elmentett vásárlási adatok igazolják, amelyeket Hostyánszki Krisztián EV a számvitelre és adózásra vonatkozó jogszabályokban meghatározott határideig őriz.

4.5 A Felek közötti szerződés magyar nyelven jön létre.

5. Fizetés, szállítási határidő

5.1 Felhasználó tudomásul veszi, hogy a „Rendelés megerősítése” gombra kattintással kötelezettséget vállal a szolgáltatás ellenértékének megfizetésére.

5.2 A felhasználó a vételárat az alábbi módokon fizetheti meg:

  1. a termék kiszállításkor a futárnál készpénzben;
  2. banki átutalással;
  3. bankkártyával az OTP Simplepay rendszerén keresztül;

5.3 Teljesítési határidő:  a Felhasználót a megrendelés során tájékoztatja, hogy amennyiben a megrendelt termék raktáron található, akkor az áru várható érkezési ideje 48-72 óra. Abban az esetben, amennyiben a megrendelt áru nincs raktáron, a felhasználó arról kap tájékoztatást a megrendelés során, hogy a Hostyánszki Krisztián EV-hoz  mikor fog megérkezni az áru. Hostyánszki Krisztián EV vállalja, hogy az áru a Hostyánszki Krisztián EV-hoz történő megérkezését követő időponttól számított 48-72 órán belül kiszállításra kerül.

5.4 A csomagokon nyomonkövetési szám is fel van tüntetve, így a felhasználó pontos információhoz juthat a rendelt termék állapotáról.

5.5 A csomagot a futárszolgálat a saját feltételei szerint szállítja ki a felhasználó által megadott címre, a mindenkori hivatalos tarifatáblázata alapján. Amennyiben a kézbesítő a megadott címen a címzettet nem találja, a csomagról értesítést hagy. A küldemény ezután az értesítésen megjelölt postahivatalban és az ott feltüntetett határidőn belül, a megadott hivatali idő alatt vehető át. 

5.6 Amennyiben egy rendelés valamelyik munkanapon 12.00 óráig beérkezik Hostyánszki Krisztián EV-hoz, akkor azt még aznap, vagy a következő munkanapon feladja. Természetesen a csomag házhoz érkezéséhez még a postai kiszállítás ideje hozzáadódik, mely általában 2 munkanap a távolságtól és a FOX POST Kft. szolgáltatási sebességétől függően. Speciális időpontokban, például Karácsonykor a FOX POST Kft. sem tudja garantálni az általánosan megszokott csomagszállítási időket! 

5.7 Ha a rendelés hétvégén (szombat, vasárnap) érkezik be, vagy pénteken, akkor ez hosszabbíthatja a folyamatot. Az is késedelmet okozhat, ha a rendelés kapcsán további kommunikációra van szükség az xtrain internetes üzlet és a felhasználó között (hibás adatok, esetlegesen időközben kifogyó termékek, stb.). Az xtrain internetes üzlet árukészlet státusza munkanapokon naponta egyszer, manuálisan kerül frissítésre, így előfordulhat, hogy egy az üzletben megrendelhetőnek látszó és ténylegesen megrendelt tételt a Hostyánszki Krisztián EV. valójában nem tud éppen szállítani.