Skip to content

ÁSZF

Általános szerződési feltételek

Eladó adatai:

Eladó adatai:

Név: Hostyánszki Krisztián Egyéni Vállalkozó (kisadózó)

Székhely: 1182 Budapest Bója utca 28

Visszaküldési cím: 1182 Budapest Bója utca 28

Egyéni vállalkozói szám: 34266890

Elektronikus levelezési cím: [email protected]

Adószám: 66357265-1-43

Telefonszám: +36 20 3964776

A szerződés a felhasználó és a Hostyánszki Krisztián EV. mint eladó között jön létre. A vásárlással a felhasználó elfogadja az általános szerződési feltételeket, így a jogviszony az abban foglaltaknak megfelelően létrejön

 

1. Bevezetés

Az alábbi Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban ÁSZF) a https://xtrain.hu honlapon  történő megrendelés esetén érvényes, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001.évi CVIII. törvény 5. § (1) bekezdése szerinti általános szerződési feltételeknek minősülnek, továbbá tartalmazzák a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet rendelkezéseinek megfelelő tájékoztatást.

2. A szerződés tárgya:

2.1 A szerződés tárgya Hostyánszki Krisztián EV által gyártott, forgalmazott termék adás-vétele, távollevők között kötött szerződés alapján. Hostyánszki Krisztián EV. a megrendelés regisztrálása után kiszállítja a felhasználó által megrendelt árut vagy banki átutalásos vagy készpénzes utánvétes fizetés ellenében. Amennyiben Hostyánszki Krisztián EV-nek a megrendelés visszaigazolása után jut tudomására, hogy ajánlattételkor, tévesen jelölte meg a megrendelt termék árát vagy a terméket készlethiány miatt nem tudja leszállítani, haladéktalanul tájékoztatja a felhasználót erről.  A felhasználó ezután a megváltozott feltételek mellett megerősítheti vételi szándékát, illetve elállhat az adásvételtől. Egyéb esetekben, a vevő jogszerű elállása kivételével a Hostyánszki Krisztián EV. jogosult elállni a szerződéstől.

2.2 Szolgáltatás igénybevételére a felhasználó kizárólag akkor jogosult, illetve felhasználói fiókot akkor hozhat létre, ha:

  • természetes személy elmúlt 18 éves és cselekvőképessége nem korlátozott; vagy
  • 14. életévét betöltött kiskorú és a szolgáltatás használata során kizárólag a saját, munkával szerzett keresményének erejéig rendelkezik.
  • jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdálkodó szervezet nevében jár el és a felhasználó szavatolja, hogy jogosult az adott szervezet képviseletére.
  • A természetes és jogi személyek saját nevükben, valós adatok, illetve elérhetőségek megadásával adhatnak le megrendelést, vagy regisztrálhatnak.

3. Regisztráció

3.1 A vásárlás feltétele a regisztráció. Felhasználó lehet minden, korlátlanul cselekvőképes, természetes és jogi személy, aki vagy amely szabályosan regisztrál, illetőleg a megrendelés előtt elfogadja az Xtrain.hu- weboldalra vonatkozó, mindenkor hatályos ÁSZF-et. A mindenkor hatályos ÁSZF elfogadását jelenti a regisztrálás, illetve a regisztrálás után végzett bármely cselekmény, amely a az Xtrain.hu- weboldalon való részvételt jelenti. A mindenkor hatályos ÁSZF elfogadását jelenti az is, amennyiben a felhasználó regisztrálás nélkül, a megfelelő adatok megadásával terméket rendel meg, a megrendelés előtt elfogadja az ÁSZF-et. Regisztrálni, a „Regisztráció” menüpont segítségével lehet. Az xtrain.hu weboldal adminisztrációja ellenőrzi a felhasználó regisztrációját, és hiányos vagy hiteltelen adatok esetén visszautasítja azt. Az Xtrain.hu oldalon valós kereskedelmi ügyletek folynak, így a tagság feltétele minden kötelező rovat valósághű kitöltése. Az adatok arra szolgálnak, hogy létrejött vásárlás esetén, a felhasználó azonosítható legyen a másik fél számára.

3.2 Felhasználó köteles valós adatokat megadni a megrendelés leadása során. Amennyiben elvégezte a regisztrációt, és adataiban bármilyen változás történik, köteles fiókjában azt rögzíteni. Egy felhasználó kizárólag csak egy felhasználói fiókkal rendelkezhet. Ha Hostyánszki Krisztián EV. azt észleli, hogy egy felhasználó több fiókot is fenntart, jogosult azokat felfüggeszteni. Ha Hostyánszki Krisztán EV. tudomására jut, hogy egy felhasználó nem valós adatokkal regisztrál, vagy feltételezhető, hogy két vagy több fiókot ugyanazon személy regisztrált vagy használ, az adott fiók használatát felfüggeszti. A felhasználó köteles pontos és valós elérhetőségeket (teljes név, cím, telefonszám, e-mailt cím) szerepeltetnie adatai között. Amennyiben Hostyánszki Krisztián EV tudomására jut, hogy ezek az adatok nem valósak, a felhasználó ezen adatok alapján nem elérhető, akkor a Hostyánszki Krisztián EV. jogosult a felhasználó hozzáférését korlátozni.

4. Megrendelés

4.1 Felhasználó regisztrációval vagy regisztráció nélkül adhat le megrendelést. A mindenkor hatályos ÁSZF elfogadása kötelező.

A megrendelés során felhasználó a szállítási mód kiválasztásával megrendelheti a kiszállítást is. A megrendelésről Hostyánszki Krisztián EV. automata visszaigazolást küld a megrendelés során megadott emailcímre. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a felhasználó által a megrendelés elküldése során megadott adatokat, a rendelési adatok, a megrendelt termék adatait, a rendelés sorszámát valamint ezen felül a felhasználó rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit, a választott fizetési és szállítási módot.

4.2. Adatbeviteli hibák kijavítása: a megrendelés leadása előtt a „Pénztár” nevű oldalon belül a felhasználó az alábbi adatokat látja: számlázási adatok, szállítási adatok, szállítási mód, fizetési mód végül a „Rendelés véglegesítése” cím alatt a termék(ek) árát, és a szállítási költséget. A „Pénztár” oldalon belül a felhasználó bármikor vissza tud lépni, ha módosítani vagy javítani szeretné a megadott adatokat. A rendelés leadását követően emailben vagy telefonon módosíthatók a rendeléssel kapcsolatos adatok. Személyes adatait regisztráció és belépés után a „Fiókom” menüben módosíthatja.

4.3 Felhasználó tudomásul veszi, hogy ha a megrendelt termékkel egyidejűleg a termék kiszállítását is megrendeli, annak költségét a felhasználó köteles kiegyenlíteni. A kiszállítás pontos költségéről Hostyánszki Krisztián EV. a felhasználót a megrendelést megelőzően tájékoztatja, és a megrendeléssel egyidejűleg a Felhasználó tudomásul veszi, hogy a termék árán kívül köteles a kiszállítás díját is megfizetni. Az általános kiszállítási díjakról a felhasználó a „Szállítási és fizetés” menüpont alatt előzetesen is tájékozódhat. A szállítás költségét a „Pénztár” menüpont, a kosár összesített összege, és a számla is tartalmazza.

4.4 A létrejött szerződés írásbeli szerződésnek minősül. A szerződés létrejöttét az elektronikusan elmentett vásárlási adatok igazolják, amelyeket Hostyánszki Krisztián EV a számvitelre és adózásra vonatkozó jogszabályokban meghatározott határideig őriz.

4.5 A Felek közötti szerződés magyar nyelven jön létre.

5. Fizetés, szállítási határidő

5.1 Felhasználó tudomásul veszi, hogy a „Rendelés megerősítése” gombra kattintással kötelezettséget vállal a szolgáltatás ellenértékének megfizetésére.

5.2 A felhasználó a vételárat az alábbi módokon fizetheti meg:

  1. a termék kiszállításkor a futárnál készpénzben;
  2. banki átutalással;
  3. bankkártyával az OTP Simplepay rendszerén keresztül;

5.3 Teljesítési határidő:  a Felhasználót a megrendelés során tájékoztatja, hogy amennyiben a megrendelt termék raktáron található, akkor az áru várható érkezési ideje 48-72 óra. Abban az esetben, amennyiben a megrendelt áru nincs raktáron, a felhasználó arról kap tájékoztatást a megrendelés során, hogy a Hostyánszki Krisztián EV-hoz  mikor fog megérkezni az áru. Hostyánszki Krisztián EV vállalja, hogy az áru a Hostyánszki Krisztián EV-hoz történő megérkezését követő időponttól számított 48-72 órán belül kiszállításra kerül.

5.4 A csomagokon nyomonkövetési szám is fel van tüntetve, így a felhasználó pontos információhoz juthat a rendelt termék állapotáról.

5.5 A csomagot a futárszolgálat a saját feltételei szerint szállítja ki a felhasználó által megadott címre, a mindenkori hivatalos tarifatáblázata alapján. Amennyiben a kézbesítő a megadott címen a címzettet nem találja, a csomagról értesítést hagy. A küldemény ezután az értesítésen megjelölt postahivatalban és az ott feltüntetett határidőn belül, a megadott hivatali idő alatt vehető át. 

5.6 Amennyiben egy rendelés valamelyik munkanapon 12.00 óráig beérkezik Hostyánszki Krisztián EV-hoz, akkor azt még aznap, vagy a következő munkanapon feladja. Természetesen a csomag házhoz érkezéséhez még a postai kiszállítás ideje hozzáadódik, mely általában 2 munkanap a távolságtól és a FOX POST Kft. szolgáltatási sebességétől függően. Speciális időpontokban, például Karácsonykor a FOX POST Kft. sem tudja garantálni az általánosan megszokott csomagszállítási időket! 

5.7 Ha a rendelés hétvégén (szombat, vasárnap) érkezik be, vagy pénteken, akkor ez hosszabbíthatja a folyamatot. Az is késedelmet okozhat, ha a rendelés kapcsán további kommunikációra van szükség az xtrain internetes üzlet és a felhasználó között (hibás adatok, esetlegesen időközben kifogyó termékek, stb.). Az xtrain internetes üzlet árukészlet státusza munkanapokon naponta egyszer, manuálisan kerül frissítésre, így előfordulhat, hogy egy az üzletben megrendelhetőnek látszó és ténylegesen megrendelt tételt a Hostyánszki Krisztián EV. valójában nem tud éppen szállítani. 

6. Árak, szállítási díj

6.1 A honlapon megadott eladási árak forintban szerepelnek, és 0% áfát tartalmazznak. A honlapon megrendelt termékek házhoz szállításának díja minden esetben az egyes termékek súlyától és a felhasználó által igénybe vehető szállítás típusától függ, mely tételt az eladási ár nem tartalmazza.

6.2 A pontos szállítási költségről a megrendelés visszaigazolásakor kap tájékoztatást a felhasználó internetes rendelés esetében.

7. Elállási jog

7.1 Ha a felhasználó fogyasztónak minősül, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26. ) Korm. rendelet 20. § (1) bek. értelmében megilleti az elállás joga. A felhasználó 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől.

7.2 Az elállási határidő az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen a felhasználó vagy a felhasználó által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy

a) a terméket átveszi;

b) több termék szolgáltatásakor az utolsó termék átveszi;

c) több tételből vagy darabból álló termék szolgáltatásakor az utolsó tételt vagy darabot átveszi.

7.3 Ha a felhasználó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre:

Hostyánszki Krisztián EV. 1182 Budapest, Bója utca 28.

Telefonszám:+36203964776

E-mail cím: [email protected]

Ebből a célból a felhasználó felhasználhatja az alábbi elállási nyilatkozat-mintát is. Ha a felhasználó emellett dönt, az elállás megérkezését Hostyánszki Krisztián EV e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a felhasználónak.

6.2 A pontos szállítási költségről a megrendelés visszaigazolásakor kap tájékoztatást a felhasználó internetes rendelés esetében.

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett:

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt

7.4 A felhasználó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

7.5 Elállás esetén a felhasználó köteles Hostyánszki Krisztián EV. számára a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét a felhasználó viseli.  E költségek legmagasabb becsült összege: 5.000,- Ft.

7.6 A termékek visszaküldésének feltételei:

A terméket eredeti csomagolásban és minden tartozékával valamint a teljes dokumentációval együtt kell visszaküldeni. A termékek dobozát tilos bármilyen nemű ragasztóval leragasztani. Hogy a termékek épségben visszaérjenek, a felhasználó köteles a dobozt beburkolni egy fóliába, vagy abba a csomagolásba, amibe eredetileg átvette. A termékeken nem szabad, hogy  tartós használat nyoma legyen.

7.7 A felhasználó a termékeket a következő módokon juttathatja vissza a mérettől és súlytól függően. Postázási cím: Hostyánszki Krisztián EV. 1182 Budapest Bója utca 28.

  1. Postai úton ajánlott levélként.
  2. Postai úton csomagként zöld belföldi csomagkísérővel. Utánvételes és portós csomagokat a MFefit Kft nem vesz át
  3. Ha a termék 10 kg feletti, vagy a méreténél fogva nem postázható, úgy a felhasználó futárszolgálatot tud igénybe venni az elszállításra.

7.8 A felhasználó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

7.9 Ha a felhasználó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a felhasználó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül Hostyánszki Krisztián EV. visszatéríti az felhasználó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a felhasználó Hostyánszki Krisztián EV. által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során Hostyánszki Krisztián EV. az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha a felhasználó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a felhasználót semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést Hostyánszki Krisztián EV. mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a felhasználó nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

7.10 Nem gyakorolható elállási jog:

– olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

– olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

– lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;

– a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát;

– fogyasztónak nem minősülő vásárlókra, gazdasági, vagy szakmai tevékenység céljából kötött szerződésekre, valamint

– a jogszabályok által meghatározott további esetekben.

8. Kellékszavatosság

8.1 A jogosult kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el, fogyasztó szerződés esetében azonban az elévülés időtartama két év. A jogosult fogyasztói szerződés esetében a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül terjesztheti elő kifogását.

8.2 Milyen esetben élhet a felhasználó a kellékszavatossági jogával?

A felhasználó Hostyánszki Krisztián EV. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

8.3 Milyen jogok illetik meg a felhasználót kellékszavatossági igénye alapján?

A felhasználó – választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha ezek közül a felhasználó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás