7 ok, hogy miért eddz súlymellényben!

Ha a saját testsúlyos gyakorlatok már nem jelentenek igazi kihívást és szeretnél még tovább fejlődni, akkor eljött az ideje súlymellényben edzeni.

Miért pont súlymellényben?

Mert ez a legpraktikusabb választás a nehezítésre, persze csak egy bizonyos szintig. Amennyiben extrém izom méretre, testépítő babérokra vágysz, akkor nem fogja megállni a helyét, viszont ha átlagon felüli atletikus izomzatra és funkcionális erőnlétre vágysz, akkor tökéletes választás! Összeszedtem 7 okot amiért a súlymellény a legjobb választás számodra!

Súlymellény praktikus
Bárhol-bármikor-örökre!

Tetszés szerint bárhol bármikor nehezítheted a saját testsúlyos edzéseidet. Amikor épp ráérsz, elég csak leszaladnod a legközelebbi kondiparkba, vagy ha úgy tartja kedved, akkor otthon a négy fal között az utazás idejét is megspórolva végezheted el az aznapi edzésed, így nem kell a legzsúfoltabb idősávban az edzőterembe menned! Elég csupán egyszer megvásárolnod. Nincs havi díja, ráadásul örök garanciát is kapsz hozzá, így biztos lehetsz benne, hogy egy hűséges edzőtársat szereztél, ami megéri a befektetést!

Súlymellény extra intenzitás
Jelentős kihívás!

Nem meglepő, hogy a plusz súllyal végzett gyakorlatok jelentős kihívást jelentenek az edzés során. Ha hozzáadsz néhány plusz KG-ot az edzésedhez, az növeli az intenzitást, segít az izmok növekedésében, és a zsírégetésben.  A súlymellény mozgatásával a testednek keményebben kell dolgoznia, és több vérre és oxigénre lesz szüksége a gyakorlatok kivitelezéséhez. Ezért a szíved is keményebben fog dolgozni, ennek eredményeként pedig javul a szív- és érrendszeri egészséged is.

Súlymellény fokozott izom és csonterősség
Kemény munka!

Mint már fentebb említettem, a testednek keményebben kell dolgoznia, amikor felkapsz magadra egy súlymellényt. A súlymellénnyel végzett legtöbb gyakorlat az egész testedet, és minden izmod együttes munkára kényszeríti, így teljes edzést biztosít. Az izmok erősítése és növekedése mellet a súlymellénnyel végzett edzés hozzájárulhat a csontok erejének javításához is.

Súlymellény jobb testudat
Húzd ki magad!

Lehet, hogy meglepetésként fog érni, de a súlymellény egyik legnagyobb előnye, hogy javíthatja egyensúlyodat, testtartásodat és a testtudatodat. Amikor először veszel magadra egy nagyobb súlyú mellényt, elég furcsa érzés lesz. A tested legszívesebben összeroskadna, mert a mellény súlya közvetlenül a vállaidat és a felsőtestedet terheli meg. A rekeszizmod és a mély bordaközi izmok extra munkára kényszerülnek, ezáltal a pulzusod is gyorsabban fog emelkedni, és a légzésedet is meg fogja nehezíteni. Erre a felsőtested minden porcikájának fokozott izommunkával és éberséggel kell reagálnia annak érdekében, hogy meg tudd tartani a normál testtartásod, és hogy elegendő mennyiségű oxigénhez jusson a szervezeted! Így idővel a súlymellényes edzés mellékhatásaként tapasztalni fogod, hogy a testtartásod is jelentősen javul. A mellény viselése megváltoztatja a súlypontod, ezért a megfelelő egyensúly fenntartása érdekében az idegrendszerednek is fokozott munkát kell végeznie.

Súlymellény állítható progresszió
Állítsd be a súlyt!

A legtöbb súlymellény könnyedén testre szabható (Vásárlásnál mindenképpen vedd figyelemben a méret és súly-beli állíthatóságot!), így lehetővé teszi viselőjének a progressziót, hogy tetszés szerint csökkentse vagy növelje a mellénye súlyát az adott gyakorlathoz igazodva, és a megfelelő edzés hatás kiváltásának érdekében.

Súlymellény izom
Reális cél - Hosszútáv - Egészség!

A szubjektív véleményem az, hogy egy átlagembernek nem kell több külső terhelés, mint egy 20kg-os mellény!

Meg tudsz csinálni könnyedén 10 húzódzkodást / 50 fekvőtámaszt / 100 guggolást / 2 perc plank-et/ 10km sétát egy 20kg-os mellényben? Ha igen, akkor gratulálok, mert a népességnek egy szűk rétegébe tartozol! Aki erre képes, az erős és átlagon felüli izomzattal rendelkezik! Ezt a szintet csak sok idő és energia árán lehetséges elérni, ezen felül viszont már tényleg rengeteg időt emésztene fel a továbblépés, amit az élet más területeiről kellene elvonni, és ez már túlmutat egy dolgozó/családfenntartó/tanuló/gyereket nevelő átlagember szabad idején, aki már nem akar világbajnok lenni csupán csak az a célja, hogy erősebb legyen és normálisan nézzen ki.

Súlymellény törzserősítés
Erős törsz!

Az extra súly a teljes törzsed, így a has-és hátizmaid is arra kényszeríti, hogy keményen dolgozzanak, mert a megnövekedett súly megnövekedett törzsizom aktivizálást is jelent. A súlymellényes edzés mellett nem lesz szükséged külön ’hasazásra’, mert az edzés teljes ideje alatt folyamatos lesz a hasizmok munkája. Végre elfelejtheted az unalmas, hosszú – és valljuk be -, értelmetlen haspréseket, felüléseket! A súlymellényes edzés felér tízezer haspréssel!